Alles jij need tot know over de Canadese verkiezingen

De kans dat Canadezen de liberale zullen teruggeven government de meerderheidsstatus is op dit moment slank, volgens de meesten public peilingen, maar het is niet onmogelijk. Conservatieven also maak een kans om Trudeau te verdrijven in wat is er gedraaid? out een … zijn race zo dichtbij dat de result Zal afhangen on feestjes krijgen-out-de-vote pogingen.

Met 338 zitplaatsen in het huis of Commons in play, 170 is het magische getal dat nodig is om een ​​meerderheid te krijgen government. Dit is wat je need tot know wat betreft how deze verkiezing zou kunnen play out:

Hoe is de prime minister gekozen?

Canadezen niet vote for een prime minister. Zij vote for een parlementslid, een parlementariër who behoort tot een federale party maar vertegenwoordigt de bestanddelen of een lokale rit in het huis of Commons. En on general verkiezingsavond zijn er 338 gelijktijdige verkiezingen in het hele land.

Wie leidt de party dat wint de meeste plaatsen kunnen worden prime minister, in de meeste scenario’s. (Hier komen we later op terug.)

Wie zijn de players for prime minister?

Koplopers zijn de liberale leider Justin Trudeau en de conservatieve leider Erin O’Toole. Trudeau is de zittende prime minister who was first elected in 2015 with een meerderheid government en vervolgens herkozen in 2019 with een minderheid. Amerikanen misschien know Trudeau van de “bromance” die hij deelde with Barack Obama. De former Amerikaanse president getweet een goedkeuring of zijn vriend laat last week.

Trudeau leidde het centrum-left Liberale Partij sinds 2013; O’Toole, een former air force navigator en bedrijfsjurist, is leider geweest of de centrumrechtse conservatieve partij pas sinds 2020. Zij allebei lead de grootste partijen van het land, maar zijn niet de enige kanshebbers for Canada’s topbaan in zijn meerpartijen system.

Andere kandidaten – waaronder de leider van de nieuwe Democratische Partij Jagmeet Singh, de leider van de Groene Partij Annamie Paul en de leider van de Bloc Québécois Yves-François Blanchet – leiden partijen die liberaal en conservatief kunnen beïnvloeden votes. Geen of deze leiders zullen van Canada zijn next prime minister, maar afhankelijk on results, ze zouden het evenwicht kunnen bewaren of power in een minderheid government.

Blanchet, als de leider of een regionale party gefocust on Quebec nationalisme, is gefocust on het bevorderen van de belangen van zijn provincie in Ottawa.

Een ander party op zoek for een doorbraak is former Conservatief kabinet minister Maxime Bernier’s Volkspartij, wiens basisbeweging heeft attracted controverse omdat het membership geeft een prominent anti-vaxxers-profiel en is onderschreven door extreemrechtse en blanke suprematiegroepen. Bernier’s party failed tot win een zitplaats in 2019 en is gericht op paardrijden in Alberta for dit campaign – een region beschouwd als een conservatief bastion.

Waarom zijn dit vervroegde verkiezingen?

Onder de Wet, fixed-term verkiezingen worden om de vier jaar gehouden for de derde maandag of Oktober. sinds de last verkiezing werd gehouden in 2019, de next one was verwacht in 2023, hoewel de timing naar eigen goeddunken is of de prime minister en zijn ability het vertrouwen houden of het huis of Commons.

Meerderheidsregeringen hebben de neiging om hun full vier-year terms, maar de prime minister kan call een verkiezing op elk moment als de gouverneur general keurt hun verzoek goed. Historisch gezien minderheidsregeringen last 18 tot 24 maanden.

Trudeau is geweest leading een minderheid government sinds 2019, en on 15 aug triggered een vote in hoopt of een meerderheid winnen.

Hij ging de verkiezingen in with een gunstige double-cijfer lead in meest public polling na leading Canada door de schokken heen of een global pandemie. Maar dat voordeel gleed weg als soon als de campaign begonnen, waardoor de 36-daagse verkiezing een nek-aan-nek-race werd race tussen de liberale en conservatieve campagnes.

Hoe kan het schudden? out?

Meerderheid government: Het ideale result for ieder government. Een meerderheid hebben of votes geeft een party een procedureel voordeel in voorbijgaan government wetgeving via de Tweede Kamer of Snel gemeengoed.

De meeste peilingen wijzen op een liberale of conservatieve meerderheid government is onwaarschijnlijk for deze verkiezing, maar alleen de partijen hebben access naar interne peilingen dat give ze betere informatie on waar paardrijden zal zijn won of verloren. Verrassingen gebeuren.

In 2015 sprongen de liberalen van Trudeau in power van een derde-party positie, springen over de federale Nieuwe Democraten om de vorige Conservatief te verslaan government out of power. Canadezen herkozen Trudeau in 2019 with een verzwakte minderheid.

Minderheid government: Er is een built-in beloning for een minderheid government meewerken with oppositiepartijen; het heeft danspartners nodig om pass wetgeving.

Onder de Westminster parlementaire system, de government moet het vertrouwen behouden of het huis of de meerderheid of Kamerleden blijven regeren. Wetgeving met betrekking tot de government’s financial plannen, zoals budget uitvoeringsrekeningen, need goedkeuring van het parlement. Deze votes worden beschouwd als “vertrouwen” votes.”

Als een government is verslagen on een vertrouwen vote, het valt. Wanneer een government valt, is een proces set off for Parlement wordt ontbonden, wat leidt tot een general verkiezing.

In volgorde for een minderheid government tot pass wetgeving, het moet allianties aangaan en afspraken maken with oppositiepartijen om wetsvoorstellen door het wetgevingsproces te krijgen.

Dit scenario kan lead naar een more opgewonden Parlement – en kan give sommige feesten, who kunnen natuurlijke bondgenoten zijn on bepaalde problemen, more hefboomwerking dan in een meerderheidssituatie. de conservatieve party is benadeeld on dit front, zonder natuurlijke bondgenoten op federaal niveau.

Maar just omdat minderheidsregeringen inherent minder stabiel zijn, betekent niet dat ze dat niet zijn made blijvend policy effecten in Canada.

Liberale premier Lester Pearson’s back-tot-back minderheidsregeringen in de jaren 60 produceerden wat of de meest ingrijpende van het land programs, van national gezondheidszorg naar een federale pension plan.

Tijdens de pandemie heeft de liberale minderheid van Trudeau government werkte with de federale Nieuwe Democraten, Bloc Québécois, Groenen en onafhankelijke parlementsleden om wetgeving uit te vaardigen die een massale pandemie-verlichting introduceerde programs zoals de Canada Emergency Response Benefit.

Voordelen of een zittende zijn prime minister: De prime minister remains in office tenzij ze ontslag nemen, die of totdat ze worden ontslagen door de gouverneur general.

een eigenaardigheid of de Westminster system is als een oppositie party wint een meerderheid of minderheid, de zittende prime minister technisch krijgt first barsten in regeren door het vertrouwen te winnen of het huis.

Stoeltelling is een belangrijke factor for Deze soort of Schaken. Als de conservatieven win een sterke meerderheid, en het is duidelijk dat Trudeau niet genoeg bondgenoten heeft om een challenge, O’Toole wordt Canada’s next prime minister.

Als het een conservatieve minderheid is? government, conventie geeft Trudeau een option overwegen om een ​​deal te sluiten with oppositiepartijen tegen build een coalition with een veelvoud of zitplaatsen om te blijven in office.

Coalitie government: Deze situatie is zeldzaam in Canada. Zijn possible in een minderheidsscenario.

Omdat Trudeau een minderheid leidt government, fluistert of een coalition government minimaal zijn geweest omdat de official oppositie, de conservatieven, zijn niet ideologisch op één lijn with andere partijen door het gangpad. Een andere factor is de pandemie. Kruis-party support is geweest key naar de doorgang of pandemische wetgeving, geen ideale politieke timing om een ​​plan te smeden coalition government.

Minderheidsregeringen zouden kunnen toeslaan coalition overeenkomst with een party, of partijen, te beveiligen more support van parlementsleden tot regering with de nummers of een meerderheid. Er is geen tijdlijn for wanneer een coalition government wel of niet kan vormen.

EEN coalition of oppositiepartijen kunnen elk moment worden gevormd in hoop een te verslaan government, Canada naar een verkiezing sturen.

Als de conservatieven vormen government, de kansen zijn higher for achterkamer coalition government onderhandelingen omdat de liberalen, de NDP, het blok en de groenen share sommige policy prioriteit via lijnen zoals klimaat.

Oppositiepartijen in 2008 made een coalition deal om te nemen down Conservatief van Stephen Harper government. Harper reageerde op de parlementaire crisis door het parlement uit te stellen en een einde te maken aan de coalition gambiet.

Honger parliament: Dit, again, is een zeldzaam scenario – one dat gebeurt wanneer nee party heeft een meerderheid in het huis.

Onder de Westminster system, de zittende prime minister krijgt de first chance een vormen government. Maar als de gevestigde exploitant niet houdbaar vindt? way regeren, het is up aan hen om af te treden en de leider te laten of de grootste oppositie party probeer een te vinden way tot win het vertrouwen of het te vormen huis government.

Als een zittende prime minister weigert ontslag te nemen allow een andere leider om hun . te hebben chance vormen government, de gouverneur general kon step in om ze te ontslaan. Een andere verkiezing zou kunnen zijn triggered als het vertrouwen wordt getest in het Huis, en faalt.

Moeten Canadezen Trudeau herkiezen? with een minderheid government, de stabiliteit of de next zitten of Parlement zou afhangen on marges. Als zijn win is door een small marge, het zou add volatiliteit aan de next zitten of Parlement omdat hij door een handvol verslagen kan worden of votes.

Waarom should Amerikanen schelen?

Het is de economy, dom! Elke dag bijna $ 2 miljard in trade oversteken tussen Canada en de VS — over een grens die gesloten was voor niet-essentiële reizen for bijna 18 maanden tijdens de pandemie. In fact, mogen Canadese toeristen nog steeds de landgrens naar Amerika niet oversteken.

Het was bekend dat Obama en Trudeau hecht waren, maar de relatie tussen de prime minister en former De Amerikaanse president Donald Trump was kieskeurig – hoewel het de Verenigde Staten-Mexico-Canada opleverde trade overeenkomst.

Het Biden Witte Huis heeft beloofd om work with Canada on gedeelde prioriteiten, waaronder het bestrijden van klimaatverandering, “het aanmoedigen van development of grensoverschrijdend transport van schone elektriciteit” om een ​​langdurigeterm energietransitie en more wijdverbreide adoptie of elektrisch vehicles. De development of een Noord-Amerikaanse toeleveringsketen om de afhankelijkheid te verlichten on China for critical mineralen heeft een hoge prioriteit gehad tussen de regering van Biden en Trudeau government.

Ondanks dat het onderwerp essentieel is for Canada’s economisch belang, het heeft gemist in de verkiezing. Conservatieven on de commissie natuurlijke hulpbronnen van het Huis gaf aan dat ze mechanismen zouden onderzoeken om te voorkomen dat Canada een “laag-cost grondstof leverancier,” en move om administratieve rompslomp te verminderen move mijnbouwprojecten forward.

O’Toole says een conservatief government zou work with “hernieuwde en zichtbare ambitie” om de relatie op te frissen with de VS

Hij heeft toegezegd resolve het langlopende geschil over zachthout tussen de twee countries en naar work with de VS om toeleveringsketens te versterken for geneesmiddelen. Het conservatieve platform also belooft te nemen steps tot join de Quadrilateral Security Dialogue, de alliantie die de VS, Japan, Australië en India omvat.

Wanneer zijn er verkiezingen? call zijn made?

Het hangt er van af. Verkiezing Canada heeft set verwachtingen die het zou kunnen nemen up tot vier dagen om elke stem te tellen.

De verkiezingsdag is maandag en alle niet-special ballots worden naar verwachting dezelfde dag geteld. EEN special stembiljet inclusief mail-in votes en degenen die door kiezers zijn uitgebracht outside hun home rijden.

Mail-in ballots moeten arrive bij Verkiezingen Canada’s Ottawa-faciliteit door Maandag 18.00 uur lokale tijd te tellen. Ieder ballots die de deadline voor de verkiezingsdag niet halen, worden niet meegeteld. Meer dan 1,2 miljoen special ballots zijn uitgegeven, een record hoog dat verdubbelt bijna het aantal gips in de verkiezingen van 2019.

Verkiezingen Canada heeft nog nooit elektronisch gestemd machines of tabulatoren, zoals enen made door Dominion-stemsystemen, in zijn century of work. Elk package moet met de hand worden geopend en geverifieerd, een proces dat kan duren up tot 24 hours.

Partijleiders zullen maandag over het hele land verspreid zijn op hun verkiezingsavondlocaties in geval a call is made in de nacht.

het tellen of special ballots is verwacht om start Dinsdag. Volgens Elections Canada is de “overgrote meerderheid” of ballots woensdag wordt geteld.

Read More: World News

Source

Denial of any Responsibility!
AsumeTech is a News Source that Publishes News from its Editorial Team and the Automatic News Aggregation around the News Media. All the Aggregated Content you find on our site is available freely over the Internet; each piece of Content includes the hyperlink to its Primary Source. We have just arranged that in our platform for Educational Purposes only. All the Copyrights and Trademarks belong to their Rightful Owners and all Materials to their Authors. If you are the Content owner and do not want us to publish your materials on our Website, please get in touch with us by email – [email protected]; we will remove the Content from our Website.

Leave a Reply